Najine stranke najbolj cenijo to, da jim prihraniva ogromno časa, dela in sivih las 😉

“V planu je bilo posaditi 350 dreves – ljudje so pričakovali, da se bo to sadilo kakšen teden ali celo več, akcija je pa trajala le 4 ure! Brez vajine pomoči bi nama vsekakor bilo veliko težje. Bolj pomembno nama je bilo to, da ne izgubiva 5-6 let v napačni smeri, zato sva raje pustila strokovnjake naj naju vodijo, kakor, da sama raziskujeva in zapravljava čas za stvari, ki so jih drugi že “naštudirali”. Če bi se lotila sama, bi nekaj nastalo, ne pa tako celovita zgodba. Nama je to res prihranilo ogromno časa in denarja; ne glede na to, koliko je prvotni vložek, ko nekomu plačaš za planiranje in usmerjanje, se ti to povrne več kot dvakrat.

– Matjaž Kranjc in Romana Toplek, Lastnika kmetije Lunina dolina

“Z možem prehajava v svojo “zrelo” fazo življenja, in sva se odločila, da si za konec privoščiva malo drugačno bivanje – želela sem si gozdni vrt. Vedela sem, da nimam dovolj “velikih čevljev” za nekaj takega, Aljaž pa že nekaj let to počne, se je že nekaj naučil in sem bila prepričana, da bo tudi pri nas v redu naredil! Absolutno sva zadovoljna, vse kar smo se dogovorili je štimalo, zelo profesionalno, danes smo vse zasadili in sem tako srečna! Najbolj všeč mi je bilo to, da sem od prvega klica dobila občutek, da vama popolnoma zaupam, se mi ni treba ubadati z malenkostmi – in tako tudi je!

– Nataša Sinovec

“Imamo hektar in pol veliko kmetijo, ki sva jo kupila po čistem naključju. Tina je brskala po internetu in si je želela trajno rešitev, brez intenzivnega kmetovanja, špricanja in tako naprej. Jaz se nimam časa s tem ukvarjati, sem hotel samo nekoga, ki bo to resno vzel in resno speljal, da nama pomaga s svetovanjem in spelje delo do konca. Splanirali ste, kupili vse sadike, pomagali saditi, ta podpora od začetka in skozi projekt nama je bila res pomembna. Zadovoljna sva, lepo izgleda, komaj čakava na prve rezulate. Najbolj fascinantno je vajino znanje, izkušnje, kako vse to uporabita, lepo,da nekdo to nosi naprej, za mlajše generacije. Pa še fajn sta! Vsem priporočava, ne preveč tuhtati! Izkoristite izkušnjo, sledite navodilom in ne skrbeti preveč.”

– Klemen in Tina Cerle

“Imeli smo same travnike, do danes! Odločila sem se za Naj Raste, ker nisem vedela, kako naj se svojih 7 hektarjev lotim sama. Potrebovala sem orientacijo. Imela sem vizijo, kje bo kaj stalo, na podlagi tega smo naredili načrt, danes pa smo kar naredili nasad sadnih, gozdnih dreves, grmovja in to bo moj bodoči samooskrbni – ne samo sadovnjak, ampak nasad. Od osmih do pol treh smo zasadili 300 rastlin! Zelo sem zadovoljna, navdušena nad pomočjo pri načrtovanju, pri tem, kako mora bager zemljo pripraviti, kako se mora zorati in podobno. Tisti, ki imate zemljo, pa ne veste, kako bi se je lotili, pokličite ekipo Naj Raste!

– Jasna Gumze

“Pričeli smo ustvarjati zgodbo, ki zaenkrat nosi delovno ime »Užitni park«. Ustvarjamo odprti prostor, gozdni vrt naravnega izgleda, ki bo dopolnil trud pri ozelenitvi trškega jedra in se ujel s širitvijo pokopališča. Sedaj je čas sajenja, vsebino predstavimo do pomladi. 🙂 Za najbolj firbčne – vsekakor bo trajnostno, visokodebelno, z mnogimi grmovnicami, za naše najmlajše, oživljalo bo tradicijo, šege in navade, kulinariko in mnogo drugega v duhu – manj besed, več dejanj. Komaj čakam. 🙂 Naj raste.”

– Marko Rakovnik, župan občine Lovrenc pri Pohorju